laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 LUIKSE WAFELS 2
  ingrediënten:
   
  • 500 g bloem,
  • 300 g halfvolle boter,
  • 300 g parelsuiker,
  • 150 ml afgeroomde melk,
  • 3 eieren,
  • 50 g verse gist,
  • 1 kl.kaneel,
  • 1/4 kl zout,
  • 1 zakje vanillesuiker.
  bereiding:
    Belangrijk!: Zet de boter 30 min uit de koelkast voor je begint.

Bereidingswijze: Warm de melk wat op en los daar de gist in op. Voeg bloem in foodprocessor, doe de boter, eierdooiers, kaneel, vanillesuiker en zout erbij. Laat even draaien en voeg dan terwijl het draait beetje bij beetje de gistmelk erbij. Laat even goed mengen op hoogste stand. Voeg de stijfgeklopte eiwitten en parelsuiker met een spatel voorzichtig onder het beslag. Laat 1 uur rijzen en bak wafels in een heet wafelijzer. Dan heb je ongeveer 20 wafels, (bewaar ze in een diepvrieszakje asl ze afgekoelt zijn) ongeveer een week houdbaar.
Serveertips: Je kan ze ook aan een kant met chocolade overgieten, dan heb je chocoladewafels en de parelsuiker dan vervangen door kristalsuiker.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats