laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Brusselse Wafels
  ingrediënten:
   
  • 250 gr. roomboter,
  • 0,5 liter melk,
  • 1 theelepel zout,
  • 2 eetlepels vanillesuiker,
  • 5 eieren,
  • 30 gram verse gist
  • 500 gram bloem.
  bereiding:
    Bereidingswijze: Zeef de bloem in een kom en voeg hier de eieren, het zout en de vanillesuiker aan toe. Verwarm de melk tot 40 graden en voeg de boter toe. Laat deze langzaam smelten in de melk en los dan de gist erin op. Giet dit melk/botermengsel bij de bloem en roer alles goed door elkaar. Laat het beslag rustig rijzen (ong. 45 min.) totdat het in volume 50% vermeerderd is. Nu kunt U bakken. Na het bakken de wafels direct opdienen, royaal bestrooien met poedersuiker.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats