Feestelijke bisque van grijze garnalen |
|
ingrediënten: |
|
|
- 400 g gepelde grijze garnalen -
- 1 wortel -
- 1 prei -
- 1 selder -
- 1 ui -
- 1/2 L witte wijn -
- 2 L water -
- 4 eetlepels bloem -
- 4 eetlepels tomatenpuree -
- 4 eetlepels opgeklopte room -
- boter -
- tijm en laurier -
- peper en zout
|
|
bereiding: |
|
|
voor 4 personen, klaar in 105 minuten
Bereiding :
Snijd alle groenten fijn en stoof ze een tiental minuten aan in wat boter. Overstrooi met de bloem, overgiet met de wijn en het water. Voeg er tomatenpuree aan toe en laat de soep opkoken. Laat zeker 60 tot 90 minuten verder trekken op een zacht vuurtje en doe er eventueel nog wat water bij. Mix de soep en kruid ze goed. Serveer met de garnalen en leg in het midden van elk bord een lepel opgeklopte room. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|