Jachtschotel van hete bliksem |
|
ingrediënten: |
|
|
- 3 grote uien
- 500 g doorregen runderlappen
- zout
- versgemalen peper
- 100 g boter of margarine
- 3 kruidnagels
- 3 laurierblaadjes
- 1 vleesbouillontablet
- 2 kilo kruimige aardappels
- 3 grote goudrenetten
- ca. 2 dl melk
- nootmuskaat
- 3 eetlepels paneermeel
- 1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
Uien pellen en grof snipperen. Vlees in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper. In braadpan 25 g boter verhitten en vlees in ca. 5 minuten rondom bruinbakken. Ui ca. 2 minuten meebakken. Kruidnagels en laurierblaadjes toevoegen. Bouillonblokje erboven verkruimelen. Langs rand van pan ca. 2 dl water toevoegen. Vlees afgedekt in ca. 3 uur zachtjes (op vlamverdeler) gaar stoven.
Aardappels schillen, in stukken snijden en in pan met weinig water en zout in ca. 20 minuten gaarkoken. Appels schillen en in blokjes snijden. Aardappels afgieten en fijnstampen. Melk en 50 g boter erdoor roeren tot smeuige puree ontstaat. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Appelblokjes door puree scheppen.
Ovenschaal invetten. 1/3 deel van puree met appel in schaal scheppen. Hierover helft van vlees met ui verdelen. Nog een keer herhalen en afdekken met rest van aardappelpuree. Paneermeel en rest boter in vlokjes erover verdelen.
Oven voorverwarmen op 175 C of gasovenstand 3.
Jachtschotel in midden van oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar laten worden. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|