|
|
|
Varkensgebraad met Chilisaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 varkensfilet voor 6 personen
- 2 ajuinen
- 3 a 4 sjalotjes
- 1/2 theelepel curry
- 3 soeplepels chilisaus
- 1 theelepel worchestersaus
- 2eetlepels sweet sojasaus
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1/4 liter room
- een glaasje cognac
- Thym, rozemarijn, zwarte peper
- 1 groot blik ananas
|
|
bereiding: |
|
|
1 uur vooraf het vlees inwrijven met thym, rozemarijn en 1/2 theelepel zwarte peper.
In een pannetje 2 ajuinen en 3 a 4 sjalotten fijnsnipperen en blancheren.
Hierop 1,5 theelepel curry, 3 soeplepels chilisaus, 1 theelepel worchestersaus, 2 eetlepels sweet sojasaus, 2 eetlepels tomatenpuree + het sap van de ananas.
Indien U meer saus wil, alles verdubbelen (aan te raden).
Het vlees intussen laten braden.
Wanneer dit bijna klaar is (na ongeveer 1 uur), de saus uit het pannetje bij de braadjus voegen en nog even met het vlees laten sudderen.
Het vlees in schijven snijden en tussen elke schijf vlees 1/2 schijf ananas leggen die vooraf in water is opgewarmd.
Vlees en ananas warm houden terwijl U de saus verder afwerkt.
Saus opwarmen en 1/4 liter slagroom bijvoegen zonder koken.
Eventueel een glas cognac aan toevoegen.
Daarna de saus over het vlees verdelen.
Opdienen met rijst. Smakelijk ! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|