laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gesmoorde fazantenhen met kastanjepuree
  ingrediënten:
   
  • 500 g kastanjes -
  • 2 fazantenhennen -
  • 2 kruidenkaasjes van elk 25 gr -
  • 2 dl madeira -
  • peper en zout -
  • 2 eetlepels gehakte peterselie -
  • boter of olie om het vlees te bakken
  bereiding:
    Snij de kastanjes met een scherp mes kruisgewijs in op de ronde kant. Breng ware aan de kook en laat ze hierin 5 minuten liggen. Giet ze af en pel ze terwijl ze nog warm zijn. Pureer ze en voeg eventueel een scheutje verse room toe om een smedige resultaat te bekomen. Steek de kaasjes in de fazanten en bind met keukentouw toe. Bak ze in een kookpot goudgeel op alle kanten en laat verder 30 minuten garen. Snij ze in stukken en leg ze op een voorverwarmde schotel. Giet het sap van de snijplank in de pot en voeg de madeira en de peterselie toe en roer bakrestjes los. Giet dit sausje over het vlees en dien met de warme of lauwe kastanje puree op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats