|
|
|
Lamskoteletten, puree met lookcreme |
|
ingrediënten: |
|
|
- 8 lamskoteletten
- 600 g bloemige aardappelen
- een tiental teentjes look
- 25 el melk
- olijfolie
- 3 laurierblaadjes
- 2 takjes rozemarijn
- peper en zout
|
|
bereiding: |
|
|
Haal de teentjes look los, pel ze, en verwijder desgewenst de kiemen. Bedek met melk en laat een tiental minuten pruttelen op een zacht vuurtje. De teentjes moeten mals zijn. Haal ze uit de melk, prak tot moes en leng aan met wat melk. Kook de aardappelen met de rozemarijn en de laurier, juist bedekt met gezouten water met 2 eetlepels olijfolie. Laat de aardappelen uitlekken en pureer ze. Meng de puree met de lookcreme. Voeg desnoods wat kookmelk van de look toe. Kruid en werk af met een scheutje olijfolie voor de smedigheid. Bak of rooster de lamskoteletten naar smaak en dien ze op met de hete lookpuree. Geef er prinsessenbonen of schijfjes gebakken tomaten bij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|