laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Garnalen met groenten (China)
  ingrediënten:
   
  • 2-3 geweekte tongupaddestoelen -
  • 200 g gepelde grote garnalen -
  • 1-2 EL sojasaus -
  • 1-2 EL oestersaus -
  • 2 1/2 EL rijstwijn -
  • sap van 1/2 citroen -
  • 2 lente-uitjes -
  • 1/2 rode en 1/2 groene paprika -
  • 1-2 EL arachide-olle -
  • 50 g peultjes -
  • 50 g bamboescheuten -
  • 50 g taug? -
  • ca. 75 ml groentefond (pot) -
  • wat zout -
  • versgemalen peper -
  • 1 snufje cayennepeper
  bereiding:
    Bereidingstijd: ca. 1/2 uur - Marineren: ca. 1/4 uur - ca. 400 kcal per portie - Serveren met mihoen


De harde stelen van de paddestoelen verwijderen. De paddestoelen dan in reepjes snijden. De garnalen ongeveer 1/4 uur laten marineren in de kruidensauzen, de rijstwijn en het citroensap.
Intussen de lente-uitjes en paprika's in dunne reepjes snijden. De peultjes doormidden snijden, De olie verhitten in een wok en hierin olie groenten roerbakken.
De garnalen, de marinade en de fond toevoegen, alles nog even aan de kook brengen en op smaak brengen met kruiden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats