laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalfslapjes met dragon
  ingrediënten:
   
  • 800 g kalfslapjes -
  • 1 glas droge wittewijn -
  • 25 el kalfsfond -
  • 10 cl room -
  • 1 witte selderij -
  • het sap van een halve citroen -
  • een klontje boter -
  • 3 eetlepels fijngesneden dragon (vers of diepvries) -
  • peper en zout
  bereiding:
    voor 4 personen, klaar in 30 minuten

Laat de kalfsfond en de witte wijn voor de helft inkoken.Voeg de room en de dragon toe en bestrooi met peper en zout. Ontdoe de selderijstengels van hun draadjes, snijd ze in plakjes en leg ze 5 minuten in gezouten kokend water. Laat ze uitdruipen en roer ze door de saus. Schep er 1 eetlepel citroensap bij. Meng en breng verder op smaak. Houd de saus warm. Braad de kalfslapjes aan weerszijden 5 minuten. Dien op met de dragon- en selderijsaus en met gekookte krieltjes. Versier met een takje dragon.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats