|
|
|
Escalope van Schotse zalm, krokant gebakken in oli |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 stukken zalm gefileerd zonder vel
- olijfolie
- zeezout
- witte peper uit de molen
Voor de compote:
- 6 Italiaanse tomaten
- 2 soeplepels olijfolie
- 2 geblancheerde venkels
- 2 koffielepels suiker
- ingekookte rozijnen
- balsamicoazijn
- sjalot.
Voor de vinaigrette:
- 1 potje basilicum
- 1/2 bussel peterselie
- 12 eetlepels olijfolie
- 1 sjalot
- 2 koffielepels witte wijn
- peper en zout.
|
|
bereiding: |
|
|
Neem een antikleefpan en bak de stukken vis krokant aan ??n kant, schik ze in een vuurvaste schotel met de ongebakken kant naar boven, leg er 4 stukken goede boter op en plaats onder een grill of salamander. Als de boter gesmolten is, zal de zalm perfect gaar zijn.
Snij vervolgens tomaten, sjalot en venkel in blokjes van 1 cm en stoof ze kort en krachtig in olijfolie, samen met suiker, peper, zout, rozijntjes en blus met de azijn. Mix de basilicum, peterselie en sjalot in een bekermixer en voeg er geleidelijk aan de olie bij. Dresseer de compote op een bord, schik de warme zalm erop en lepel de vinaigrette errond. Serveer met ciabatta of pasta.
Wijntip
Stevige Italiaanse witte wijn bv. Collio Ribolla Gialla
Biertip
Een witbier: bv. Hoegaarden
[b] |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|