laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hespenspekrolletjes
  ingrediënten:
   
  • 4 plakken hespenspek
  • 400 g gehakt (varkensgehakt)
  • 1 ei
  • 20 g paneermeel
  • 1 eetlepel basilicum (fijngehakt)
  • 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
  • 1 eetlepel dille (fijngehakt)
  • 1 eetlepel dragon (fijngehakt)
  • peper
  • 1 mespuntje saliepoeder
  • 0.25 groene kolen (savooikool)
  • 80 g boter (bakboter)
  bereiding:
    Per persoon 2 mooie koolbladeren van de kool halen en de rest van de kool bewaren voor een andere bereiding. De harde nerven wegsnijden en kort laten blancheren in kokend gezouten water. Het zwoerd van het hespenspek snijden en op elke plak 2 koolbladeren leggen. Het gehakt kneden met ei, paneermeel en tuinkruiden en op smaak brengen met peper en salie. Gedurende 10 minuten laten bakken in een klontje boter en verdelen over de koolbladeren. Oprollen tot mooie pakketjes en opbinden met keukengaren. Gaarbakken in boter en het keukengaren verwijderen. De hespenspekrolletjes in schuine plakken snijden en serveren met een pittige tomatensaus en aardappelpuree.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats