Gebakken vis "a la Spetsae" |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 1/2 kilo vis in plakken van 2cm dikte
- 1 kop olijfolie
- zout en peper
- 2 gehakte teentjes knoflook
- citroensap
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 2 koppen verse tomaten of tomaten uit blik
- droge broodkruimels of grove paneermeel
- 1/2 kop witte wijn
|
|
bereiding: |
|
|
Was de vis en doe er zout, peper en citroensap over. Doe het geheel in een ovenschaal. doe de overige ingredienten, behalve de broodkruimels, bij elkaar en kook 20 minuten. Doe dit over de vis en strooi hierover de broodkruimels. Bak zonder deksel in een hete oven gedurenden 45 minuten of totdat de vis goudgekleurd is.
Goed voor 5-6 personen |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|