laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Jambalaya
  ingrediënten:
   
  • 45 ml.olijfolie
  • 350gr.gekookte ham(in blok)
  • 350gr.gekookte kalkoenfilet(in blokjes)
  • 150gr.chorizo(pittig gekruide worst)
  • 25gr.boter
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 rode 1gele en 1groene paprika
  • 3 cl. tomatenpuree
  • 250gr. rijst
  • 425 ml. kipbouillon(kant en klaar)
  • 4 blaadjes laurier
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 6 kruidnagels
  • peper en zout
  bereiding:
    Verhit de olie in een diepe pan en roerbak de ham en de kalkoen gedurende een paar min.
Doe de chorizo erbij en laat het geheel nog goed doorwarmen.
Schep het vlees uit de pan.
Voeg de boter in de pan en stoof de fijngesnipperde ui enkele min glazig.
Doe dan de look,paprika en de tomatenpuree erbij en kruid naar smaak met peper en zout.
Laat 5 min.stoven.
Doe dan het vlees er terug bij samen met de rijst,kipbouillon,kruidnagels en de laurier.
Laat alles nog 15min.zachtjes sudderen,tot de rijst gaar is.
Werk af met peterselie en verveer goed heet.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats