laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Catalaanse vleesballetjes.
  ingrediënten:
   
  • 1kg gehakt
  • 500gr. patatten
  • 6 tomaten
  • 2 teentjes look
  • 2 uien
  • 1 ei
  • 1 sneetje brood
  • 5dl. melk
  • olijfolie
  • 1 glaasje zoete witte wijn
  • 1 glas water
  • enkele ontpitte groene olijven
  • wat bloem
  • peper,zout en nootmuskaat.
  bereiding:
    Bereidingswijze:

[b:591e2f9e95]Balletjes maken:[/b:591e2f9e95]
Klop het ei met de melk en het verkruimeld brood(zonder korst)los en kruid met peper,zout en muskaat.
Kneed dit alles grondig en vorm balletjes ter grootte van een abrikoos.
Rol ze door de bloem en bak ze bruin in een pan.
Ontpit de tomaten en snij in grove stukken.
Schil de patatten en snij ze in blokjes.
Hak de uien en de look fijn.
Doe olie in een stoofpot en fruit de uien,voeg daarna de tomaten,look,patatten en de balletjes bij en leng aan met 1 glas wijn en 1 glas water.
Kruid met peper en zout en laat ongeveer 45min. stoven met de deksel op de pan.
Controleer af en toe of er nog water genoeg is in de pan.(indien nodig bijgieten)
Voeg de laatste 10 min. de olijven toe.
Opdienen met een salade. Smakelijk !
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats