Roergebakken varkensvlees. |
|
ingrediënten: |
|
|
- 600 gr. varkens filet
- 1 rode,1 groene en 1 gele paprika
- 1 courgette
- 2 lente uitjes
- 1 teentjes look
- 20 gr. ijsgekoelde boter
- olijfolie
- 2 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels water
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 bosje verse koriander
- peper en zout
|
|
bereiding: |
|
|
Snij de courgette en de paprika in reepjes.
Snipper de lente uitjes en de gepelde look fijn.
Snij het vlees in plakjes van 1/2cm dik.
Verwarm olie in de wok tot ze begint te dampen.
Roerbak het vlees snel bruin en schep uit de wok.
Roerbak nu de paprika,de courgette,lente uitjes en de look gedurende een 4 tal min.
Strooi er het gemberpoeder bij en schep goed om.
Doe het vlees er terug bij en roerbak nog 2 min.
Voeg er de sojasaus en 3 eetlepels water bij.
Kruid naar smaak met peper en zout.
Doe er de ijsgekoelde boter in vlokjes bij en schep om tot de boter gesmolten is.
Werk af met verse gehakte koriander.
Lekker met rijst. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|