laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kabeljouwhaasje op Oostendse wijze.
  ingrediënten:
   
  • 800 gr. kabeljauwhaasje
  • 125 gr. grijze garnalen
  • 2 eierdooiers
  • 3 eetlepels room
  • 125 gr. boter
  • peper en zout
  bereiding:
    Verwarm de oven op 200°C.
Beboter een ovenschotel en leg er de met peper en zout gekruide vis in.
Zet in de oven en laat 15 min. bakken.
Intussen bereidt je de saus:klop 2 eierdooiers met 1 eetlepel water in een pannetje au bain marie.
Verwarm en blijf kloppen tot de saus dikker wordt.
Neem het pannetje van het vuur en voeg er al roerend geleidelijk de boter bij en tenslotte de room.
Warm houden maar vooral niet laten koken.
Voeg er de garnalen bij en kruid lichtjes met peper en zout.
Overgiet de vis ermee en dien op met gekookte patatten met peterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats