Weelderige chocoladetaart |
|
ingrediënten: |
|
|
- 300 g amaretti's (kleine Italiaanse bitterkoekjes), verkruimeld -
- 6 el sinaasappellikeur -
- 500 g bittere chocolade in stukjes -
- 125 g zachte boter -
- 2 grote eidooiers -
- 3 1/2 dl slagroom -
- poedersuiker -
- cirkel van stevig papier - ronde springvorm van 20 cm doorsnee, bodem met bakpapier bekleed, randen ingevet
|
|
bereiding: |
|
|
(kan 1 dag van tevoren, moet ca. 6 uur voor opdienen)
Week de amaretti's ca. 20 minuten in de likeur
Smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water (of in de magnetron)
Roer van het vuur af de boter en de eierdooiers erdoor
Laat het mengsel afkoelen
Klop de slagroom half stijf en spatel dit door het chocolademengsel
Leg om en om lagen geweekte amaretti en chocolademengsel in de vorm
Eindig met een laag chocolademengsel
Laat de taart ca. 5 uur opstijven in de koelkast
Knip een ster uit het papier en gebruik dit als sjabloon om met poedersuiker een mooie ster op de taart te strooien |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|