Créme brüléé met vanille en oranjebloesem |
|
ingrediënten: |
|
|
- 5 dl room
- 2 stokjes vanille
- 6 eierdooiers
- 125 g suiker
- 2 cl amandelolie
- 4 sinaasappelen
- 1 eetlepel sinaasappelschil (geconfijt)
- 8 blaadjes munt
- 2 g suiker
|
|
bereiding: |
|
|
Breng de room met het doorlangs gesneden vanillestokje lichtjes aan de kook en laat parfumeren gedurende 10 minuten.
Vermeng de suiker met de eierdooiers en roer dit mengsel door de room. Bestrijk vormpjes met amandelolie en verdeel de room in de vormpjes. Bedek ze met hittebestendige plasticfolie en stoom ze gaar in een oven van 80°C in ongeveer 45 minuten. Laat afkoelen.
Pel de sinaasappelen, verdeel in partjes en verwijder de velletjes. Stort de créme in het midden van een bord en schik de sinaasappelpartjes eromheen. Versier met gekonfijte sinaasappelschil, munt en sinaasappelsaus. Bedek de créme met een dun laagje cassonadesuiker en karameliseer lichtjes krokant met behulp van een gasbrander of met een gloei-ijzer. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|