laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Salade van rivierkreeftjes met kaviaar
  ingrediënten:
   


  • 20 rivierkreeftjes
  • 0.5 krop sla
  • 1 wortel
  • 100 g oesterzwammen
  • 20 g truffel
  • 1/2 komkommer
  • 2 eetlepels kaviaar
  • 10 dl court-bouillon
  • 2 cl notenolie
  • 2 cl wijnazijn (wit)
  • 2 dl room
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 takjes dille
  • 15 g kervel
  • peper
  • zout
  bereiding:
    De rivierkreeftjes -ontdaan van het darmkanaal- 1 minuut koken in de court-bouillon en hierin laten afkoelen.

Het kreeftenvlees uit de schaal halen en de koppen bijhouden als garnituur.

De sla mengen met een vinaigrette van notenolie en wijnazijn.

De room mengen met de kaviaar, besprenkelen met citroensap en kruiden met peper en zout.

In het midden van een bord de sla leggen en de in julienne gesneden groenten erop schikken. De room met kaviaar errond gieten en de lauwe rivierkreeftjes erop schikken. Afwerken met de kreeftenkopjes, takjes dille en kervel.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats