laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pannenkoek met sinaasappelsaus
  ingrediënten:
   


  • 4 bolletjes vanille-ijs
  • 40 g bloem
  • 2 eieren
  • 1 stokje vanille
  • 1 dl melk (halfvol)
  • 10 g boter (geklaard)
  • zout
  • 20 g boter (bakboter)
  • 25 g suiker
  • 30 g boter (roomboter)
  • 1 sinaasappel
  • 0.5 citroen
  • 2.5 cl grand-marnier
  bereiding:
    Meng de gezeefde bloem en de eieren in een kom met een snuifje zout. Snijd het vanillestokje open en haal er de pulp uit. Voeg pulp, melk en boter bij het beslag en klop op tot een homogeen mengsel. Bak van dit beslag pannenkoeken.

Pers de sinaasappelen en de citroen. Laat voor de saus de boter en de suiker samen smelten in een pan en roer tot een schuimig mengsel. Blus met sinaasappel- en citroensap en laat inkoken tot een vrij dikke saus. Roer er tot slot de Grand Marnier onder.

Leg op elke pannenkoek een bol ijs, vouw dicht en leg de pannenkoek op een verwarmd bord. Schep er een tweede bol naast en giet saus over deze bol en rond de pannenkoek.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats