|
|
Snij de venkel in kleine blokjes. Bak de fijngehakte sjalotten en knoflook in een eetlepel olijfolie. Laat even sudderen en voeg er ook de venkelblokjes bij. Bak ongeveer 8 minuten zonder te laten kleuren en kruid met peper en zout. Laat de bereiding wat afkoelen. Pel de tomaat, verwijder de pitjes en snij in kleine blokjes. Snij de olijven in kleine stukjes. Rasp wat schil van de citroen en blancheer kort. Voeg dit alles bij de venkelblokjes.
Maak een vinaigrette door de mosterd te mengen met de azijn, het sap van een halve citroen, de 2 soorten olie, peper en zout. Giet 3/4 van de vinaigrette over de vis en meng de rest bij de venkelblokjes. Laat de vis ongeveer vier uren marineren. Leg hem daarna op een schotel en verwijder zo veel mogelijk de vinaigrette. Bak de vis, met de velkant eerst, in olijfolie.
Leg de lauwe venkelvinaigrette op een bord en schik er de vis op. Versier met de kiemen, venkelkruid en citroenschijfjes. Doe er als allerlaatste een lepeltje marinadevinaigrette bij. Smakelijk ! |