laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vegetarische mini-loempia's (China)
  ingrediënten:
   
  • 4 gedroogde Chinese paddestoelen -
  • 150 g tofu -
  • 1 el olie -
  • 1 tl knoflook, geperst -
  • 1/4 tl geraspte gember -
  • 6 bosuitjes, fijngehakt -
  • 3 koppen Chinese kool, fijngesneden -
  • 1 grote wortel, geraspt -
  • 1 el sojasaus -
  • 5 grote loempiavellen -
  • olie om te frituren
  bereiding:
    Voorbereidingstijd: 35 minuten
Kooktijd: 30 minuten

Voor 20 stuks

Bereiding :

1 Week de paddestoelen 30 min. in warm water. Giet ze af en knijp overtollig vocht eruit. Verwijder steeltjes en hak de hoedjes fijn. Snijd de tofu in blokjes en zet apart. Verhit olie in een wok, draai de pan rond totdat de hele bodem bedekt is. Voeg knoflook, gember, bosui, kool, wortel, paddestoelen en tofu toe. Roerbak 5 min. op matig tot hoog vuur tot de groenten zacht zijn. Voeg sojasaus toe en meng alles. Laat afkoelen.

2 Snijd elk loempiavel in vieren, Gebruik ??n vierkantje tegelijk, bedek de rest met een schone, vochtige theedoek. Schep 2 theelepels vulling op het vel en vouw een punt terug. Vouw de twee zijpunten naar binnen en rol op tot de laatste punt. Plak de punt vast met een bloemwaterpapje.

3 Verhit de extra olie in een wok en frituur de rolletjes met 4 tegelijk in circa 3 min. goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer warm.

Bewaren:
bereid de rolletjes een dag van tevoren. Ze kunnen 1 maand in de diepvries bewaard worden.

Variatie:

miniloempia's zijn lekkerder dan grote, maar als u het te veel werk vindt, kunt u de bereidingstijd halveren door hele vellen te gebruiken en de vulling te verdubbelen. 5 min. frituren. Grote loempiavellen worden in verschillende maten verkocht. In de Chinese keuken wordt de voorkeur gegeven aan arachide-olie voor roerbakken en frituren. De smaak is mild en overheerst niet. Koel en zeef hem na gebruik om stukjes te verwijderen. Bewaar in een luchtdicht afgestoten fles in de koelkast. Gooi na maximaal twee keer frituren de olie weg.
Smakelijk !
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats