Aardappelkoeken met zuurkool |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 geraspte ui
- 50 g margarine
- 500 g Zuurkool
- 1 tl karwijzaad
- 1 kleine, geraspte aardappel
- handvol fijn gesneden selderijblaadje
- 1 kg geraspte aardappelen
- 50 ml sojamelk
- 120 g bloem
- 3 tl arrowroot
- 3 el water
- 1 tl kurkuma
- 4 teentjes fijn gesneden knoflook
- 1 el majoraan
- zout & peper
- olie
|
|
bereiding: |
|
|
Bereidingswijze:
Om de zuurkool te maken, zet een diepe pan op het vuur. Smelt hierin de margarine en fruit de ui. Voeg de zuurkool en de karweizaad erbij.
Giet 1 glas water erbij en kook de zuurkool ongeveer 30 minuten. Daarna voeg je de geraspte aardappel toe en laat je alles nog es 15 minuten gaar koken.
Om de aardappelkoeken te maken, bereid je eerst de arrowroot: Meng de
ei-vervanger met water en kurkuma. Roer goed zodat er een gladde ei-achtige substantie ontstaat. Doe dan dit mengsel in een grote kom samen met alle andere ingredi?nten (behalve de olie). Meng alles goed door elkaar. Verhit de olie in een koekenpan en frituur hierin 1 volle eetlepel van het aardappelmengsel plat in de koekenpan aan beide kanten 4-5 minuten. Smakelijk ! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|