laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Perenstrudel met hazelnoten en kaneel
  ingrediënten:
   
  • +/- 750 gr peren
  • 40 gr krenten
  • 30 gr hazelnoten
  • 1 citroen
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 25 gr fijne tafelsuiker
  • 75 gr boter of margarine
  • 2 sneetjes oud wit brood, zonder korst
  • +/- 1 el bloem
  • 6 vellen filodeeg
  • 20 gr poedersuiker
  • 5 dl vanilleijs
  bereiding:
    Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200?C. Schil de peren en snijd ze in dunne partjes. Hak de hazelnoten grof. Citroen uitpersen en raspen. Verkruimel het brood.

Bereiding:
Meng de peer met de krenten, noten, citroenrasp en -sap, kaneel en suiker. Verhit 25 gr boter en bak de broodkruimels in +/- 4 min. op een laag vuur goudbruin. Smelt de rest van de boter in een steelpan en neem van het vuur.
Leg een schone theedoek neer, bestuif dun met bloem en leg daarop 3 vellen filodeeg naast elkaar. Laat ze telkens 3 cm overlappen. Totaaloppervlakte ca. 30x50 cm. Bestrijk dun met boter en leg er weer 3 vellen op. Bestrijk weer met boter. Strooi het broodkruim erover, maar laat aan de randen ca. 3 cm vrij. Leg de vulling in de breedte onderaan het deeg neer en houd aan de zijkanten wat ruimte over. Klap de zijkanten iets over de vulling. Rol de strudel met behulp van de theedoek op, maar let op dat je 'm er niet in rolt.
Leg de strudel op een ingevette bakplaat, bestrijk de strudel met boter en bak hem midden in de oven in +/- 40 min. goudbruin en gaar. Draai het laatste kwartier de oven op 175°C.

Bestrooi met poedersuiker en geef er een bolletje vanilleijs bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats