|
|
|
Drambuie cream |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 deciliter melk
- 75 gram suiker
- 10 gram poeder gelatine
- 2 eetlepels koud water
- 2 eieren
- 2,5 deciliter room
- 1 deciliter Drambuie
|
|
bereiding: |
|
|
Verhit de melk met de suiker. Klop de eieren los in een kom. Giet er een beetje van de hete melk bij en roer dit door elkaar. Giet dit mengsel terug in de hete melk. Zet de pan op een laag vuur en roer het mengsel tot dit licht begint te binden. Week de gelatine in koud water. Roer dit vervolgens beetje bij beetje door de warme custard tot de gelatine geheel opgelost is. Klop de room bijna stijf en roer de Drambuie er door. Spatel de Drambuieroom door de custard. Schep dit mengsel in een kom en laat het een nacht in de koelkast opstijven. Serveer de Drambuie Cream met vers fruit. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|