|
|
|
Everzwijnfilet met oesterzwammen |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 everzwijnfilet (+/- 600 g, diepvries, vers in het seizoen)
- 5 flinterdunne sneetjes gerookt spek
- 2 sjalotten
- 200 g oesterzwammen
- 2 dl rode porto
- 2 dl wildfond
- instantsausbinder
- 6 eetl. boter
- 2 kruidnagels
- 3 geplette jeneverbessen
- peper en zout
|
|
bereiding: |
|
|
- Laat de everzwijnfilet +/- 2 u oppervlakkig ontdooien op kamertemperatuur of 7 min. in de microgolfoven op ontdooistand. Plooi de filet open en snij middendoor.
- Snij het spek, de sjalotten en 2 oesterzwammen heel fijn.
Verhit 2 eetl. boter in een kookpot en laat de fijngesneden oesterzwammen, het
spek en de sjalotten +/- 10 min. zachtjes stoven, met het deksel op de pan. Kruid met peper en zout.
Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en kleur het vlees goudbruin aan alle kanten.
Voeg de wildfond toe, peper en zout, kruidnagels en de geplette jeneverbessen.
Dek de pan af en laat het vlees nog 5 min. verder gaar worden.
Haal het vlees uit de pan, voeg de porto toe en laat even koken. Bind lichtjes met sausbinder.
Bak intussen de rest van de oesterzwammen mooi bruin in 2 eetl. hete boter, gedurende 3 à 5 min. Kruid met peper en zout.
Verdeel het vlees in dunne sneetjes, lepel er wat fijne oesterzwammenmengeling over en omring met de saus. Leg wat gebakken oesterzwammen op de rand van elk bord en dien op met kroketten of hertoginnenaardappeltjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|