|
|
Voorbereiding
- Snipper de ui en snij de selder in reepjes.
Bereiding :
De dag vooraf (1 u 50 min.)
Verhit de boter in een kookpot en laat de ui er 2 minuten zachtjes in stoven.
Voeg de reepjes witte selder toe en roer om. Laat 2 à 3 min. al roerendstoven.
Voeg de diepgevroren blokjes kalfsblanquette toe, 1/3 van de zurkel, een takje tijm en een blaadje laurier. Kruid met peper en zout.
Giet er 25 cl witbier over en laat afgedekt 1 u 30 min. sudderen.
Tussendoor voorzichtig omscheppen. Indien nodig voegt u nog wat bier toe. Zet koel weg.
De dag zelf:
Breng de bereiding aan de kook, voeg de rest van de zurkel toe en bind lichtjes met sausbinder. Laat even goed doorkoken en werk af met 3 eetl. room.
Afwerking
Dien op met rijst of pasta. |