laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalfsblanquette in 't groen
  ingrediënten:
   

  • 1 kg kalfsblanquette (diepvriesvlees)
  • 90 g zurkel (bokaal)
  • 1/2 witte selder
  • 25 cl witbier (eventueel wat extra om aan te vullen)
  • 3 eetl. room
  • 1 ui
  • 2 eetl. boter
  • tijm
  • laurier
  • sausbinder
  • peper en zout
  bereiding:
    Voorbereiding

- Snipper de ui en snij de selder in reepjes.

Bereiding :
De dag vooraf (1 u 50 min.)


Verhit de boter in een kookpot en laat de ui er 2 minuten zachtjes in stoven.


Voeg de reepjes witte selder toe en roer om. Laat 2 à 3 min. al roerendstoven.


Voeg de diepgevroren blokjes kalfsblanquette toe, 1/3 van de zurkel, een takje tijm en een blaadje laurier. Kruid met peper en zout.
Giet er 25 cl witbier over en laat afgedekt 1 u 30 min. sudderen.
Tussendoor voorzichtig omscheppen. Indien nodig voegt u nog wat bier toe. Zet koel weg.
De dag zelf:


Breng de bereiding aan de kook, voeg de rest van de zurkel toe en bind lichtjes met sausbinder. Laat even goed doorkoken en werk af met 3 eetl. room.
Afwerking

Dien op met rijst of pasta.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats