|
|
|
Eenvoudige ossenstaartsoep met tomaat |
|
ingrediënten: |
|
|
- 350 g ossenstaart
- 100 g runderpoulet
- 2 eetlepels boter
- 1 ui (in ringen)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 kruidenbuiltje (van laurierblad, peterselie, tijm en selderij)
- 1 waspeen (+/- 125 g, in stukjes)
- 1 prei (in ringen)
- 2 theelepels zout
- 5 peperkorrels (zwarte, gekneusd)
- 4 tomaten (ontveld, in blokjes)
- 1 takje peterselie (verse, fijngehakt)
- fijne zeef
- schuimspaan
|
|
bereiding: |
|
|
Bereidingstijd: 250 minuten
Voorbereiding:
Verhit in een grote pan de boter en fruit hierin de ui met de tomatenpuree ca. 3 minuten. Voeg de ossenstaart en poulet toe en bak deze in ca. 5 minuten rondom bruin.
Voeg 1 1/2 liter koud water aan het vlees toe en breng dit aan de kook. Schep met een schuimspaan het schuim uit de pan.
Voeg als al het schuim verwijdert is, het kruidenbuiltje, waspeen, prei, zout en peperkorrels aan het vlees toe. Breng het water opnieuw aan de kook. Laat het water ca. 3 uur met het deksel schuin op de pan op een sudderpitje trekken. Zeef de bouillon in een fijne zeef . Laat de bouillon afkoelen en schep het vet eraf.
Bereiding:
Warm de bouillon op en verdeel deze over vier borden. Garneer de bouillon met tomatenblokjes en peterselie.
Lekker met toast. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|