|
|
|
Kalfsmedaillon met groentengratin |
|
ingrediënten: |
|
|
4 kalfsmedaillons
4 gehakte sjalotten
250g champignons
2 courgetten
3 broccoliroosjes
4 gepelde tomaten
gemalen emmenthal
0,5dl droge witte wijn
2dl room
1 eetlepel tuinkruiden (gehakte peterselie, dragon, bieslook) |
|
bereiding: |
|
|
In een pan met wat olijfolie doet u de gehakte sjalotten, de gesneden champignons, de courgetten in schijfjes en de halfgaar gekookte broccoliroosjes. Laat alles wat sudderen. Voeg daar de gepelde tomaten en wat room aan toe, kruid met peper en zout, en laat doorkoken met het deksel op de pan.
Schep de groenten na vijf minuten in metalen cylindervormpjes, bestrooi ze met gemalen emmenthal en zet ze gedurende 8 minuten in een voorverwarmde oven. Haal nu de stukken kalfsvlees door de bloem en bak ze in 6 minuten gaar. Giet het vet uit de pan en giet er 0,5dl droge witte wijn in. Voeg daar 2dl room en 1 eetlepel tuinkruiden aan toe. Laat de saus inkoken tot de helft van het volume en breng op smaak met peper en zout. Schik naar keuze op het bord. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|