laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gekarameliseerd fruit
  ingrediënten:
   

    4 kiwi's
    1 papaja
    2 mango's
    50g boter
    200g ananasstukjes op eigen sap
    1 eetlepel vloeibare honing
    425g lychees op siroop
    2 eetlepels witte rum
    sap van 1 citroen
    2 koffielepels bruine suiker
    8 verse takjes munt
  bereiding:
    Schil de kiwi's en snijd ze in plakjes. Schil en ontpit de papaja en snijd hem in stukjes. Snijd de mango in stukjes. Laat de boter in een pan smelten. Voeg de papaja en de mango toe. Bak 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de ananas, kiwi's en honing toe.

Laat het fruit in 5 minuten karameliseren en meng goed dooreen. Voeg de lychees met de rum en het citroensap toe. Verwarm nog eens 3 tot 4 minuten, tot de vloeistof stroperig wordt. Bestrooi met de suiker en verhit nog 1 minuut onder voortdurend roeren. Hak wat munt fijn en strooi erover. Garneer met de overige muntblaadjes.

Dit gekarameliseerd fruit is overheerlijk met vanille- of kokosijs. Voor een krokant accent kunt u voor het serveren bestrooien met wat geroosterd amandelschaafsel of verse kokos.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats