laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kippenfilets met appelen en sinaasappel
  ingrediënten:
   

  • 25 gram boter
  • 500 gram kipfilets
  • 25 cl sinaasappelsap
  • kumquats
  • 4 soeplepels vloeibare honing
  • peper en zout
  • 2 appels
  • kerstomaatjes
  • 1 sinaasappel natuur
  • 8 droge abrikozen
  • 8 gedroogde pruimen
  • 2 soeplepels gele krenten
  bereiding:
    * Schil en ontpit de appelen, was en snij de sinaasappel (met de schil) in schijfjes.
* Giet de helft van het sinaasappelsap in een kommetje, voeg al de vruchten toe en laat 15 min. op een zacht vuurtje koken.
* Braad de kippenfilets goudbruin in de boter, breng op smaak met peper en zout. Bewaar warm.
* Blus de braadpan met het resterende sinaasappelsap, voeg de honing toe en laat nog eventjes inkoken. Snij de kippenfilets in sneetjes, en voeg opnieuw toe aan de saus. Serveer met de vruchtenmoes en rijst of zachte tarwe.
* Garneer de borden met de kumquats en de kerstomaatjes.

Een tip: U kan deze vruchtenmoes ook de dag voordien klaarmaken. De dag zelf: zachtjes opwarmen, en opdienen met om het even welk gevogelte of wit vlees.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats