|
|
|
Gegratineerde broccoli-aardappel schotel |
|
ingrediënten: |
|
|
400 gram aardappels geschild en in plakjes gesneden
300 gram broccoli, in roosjes verdeeld
2 eieren
1 pakje van 2 dl room culinair voor warme gerechten (het kan ook met zure room maar met room culinair wordt het veel smeu?ger en lekkerder!)
50 gram geraspte (oude) kaas
een flinke hand vol gemengde pitten (pompoenpitten, zonnebloempitten, pijnboompitten, ed)
margarine
peper
zout
kruiden die je in huis hebt en waarvan je vermoedt dat die er lekker bij smaken (zoals peterselie, bieslook, paprikapoeder, marjolein, enz.) |
|
bereiding: |
|
|
Kook de aardappelplakjes in ca. 5 minuten gaar. Laat ze uitlekken.
Kook de broccoliroosjes in ongeveer 4 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.
Rooster de gemengde pitten in een koekenpan zonder boter.
Klop de eieren los, klop de room, geroosterde pitten, kruiden, peper en zout er doorheen. Roer er de geraspte kaas door.
Beboter een ovenschaal.
Leg plakjes aardappel op de bodem van de ovenschaal (gebruik hiervoor de helft van alle plakjes). Doe daar een beetje van het ei-room-kaas-mengsel overheen. Leg er dan de broccoliroosjes in een laag overheen. Weer een beetje ei-room-kaas-mengsel er overheen lepelen. Leg hierop de rest van de aardappelplakjes en giet er de rest van het mengsel overheen. Zorg dat alle plakjes aardappel geraakt zijn.
Bak het gerecht in het midden van de voorverwarmde oven op ongeveer 200 graden goudbruin en gaar. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|