|
|
|
Bieflapjes in saus |
|
ingrediënten: |
|
|
3 uien
0.5 vleesbouillontablet
25 gr. boter
50 gr. rozijn
4 bieflapjes van +/- 175 gr
1 dl. wijn, rode
1 sneetje ontbijtkoek
2 tl. Provençaalse kruiden
1.5 dl. water
Zout
Peper |
|
bereiding: |
|
|
Lekker met aardappelpuree en rode kool met appeltjes.
Pel de uien en snijd ze elk in 8 partjes. Snijd de bieflapjes in blokjes en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan. Bak de blokjes vlees in circa 4 minuten rondom bruin. Schep ze op een bord.
Bak de uien in het bakvet al omscheppend lichtbruin. Verkruimel de bouillontablet erboven en voeg de rozijnen, de wijn en het water toe. Breng dit aan de kook. Snijd de ontbijtkoek in blokjes. Schep het vlees, de ontbijtkoek en de kruiden erdoor. Laat het geheel nog circa 15 minuten zachtjes sudderen.
(ook zonder ontbijtkoek erg lekker) |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|