|
|
|
Tomatensoep met balletjes |
|
ingrediënten: |
|
|
25 gram vetstof
40 gram bloem
1 klein doosje tomatenpuree
1/2 liter gepelde tomaten uit blik
1 1/2 liter bouillon
tijm
basielkruid
peper en zout
1/2 dl room
1 eierdooier
soepballetjes:
250 gram gehakt
1 eetlepel paneermeel
peper, zout
peterselie |
|
bereiding: |
|
|
reinig de ui en snij fijn fijn
bak de ui glazig
bestrooi met bloem en roer ondereen
voeg er de tomatenpuree, de gepelde tomaten en de bouillon bij
kruid met tijm, basielkruid, peper en zout
breng de soep aan het koken, roer regelmatig
meng het gehakt met het paneermeel, peper, zout en peterselie
draai, met natgemaakte handen, kleine balletjes
kook ze gaar in kokend water en giet ze af
voeg de gehaktballetjes 5 minuten voor einde kooktijd bij de soep
klop de eierdooier en de room onder elkaar
voeg al roerend de soep toe (niet meer koken!)
schep de soep uit in verwarmde borden
bestrooi met wat gehakte peterselie |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|