laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tomatensoep met balletjes
  ingrediënten:
   

    25 gram vetstof
    40 gram bloem
    1 klein doosje tomatenpuree
    1/2 liter gepelde tomaten uit blik
    1 1/2 liter bouillon
    tijm
    basielkruid
    peper en zout
    1/2 dl room
    1 eierdooier

    soepballetjes:
    250 gram gehakt
    1 eetlepel paneermeel
    peper, zout
    peterselie
  bereiding:
    reinig de ui en snij fijn fijn
bak de ui glazig
bestrooi met bloem en roer ondereen
voeg er de tomatenpuree, de gepelde tomaten en de bouillon bij
kruid met tijm, basielkruid, peper en zout
breng de soep aan het koken, roer regelmatig
meng het gehakt met het paneermeel, peper, zout en peterselie
draai, met natgemaakte handen, kleine balletjes
kook ze gaar in kokend water en giet ze af
voeg de gehaktballetjes 5 minuten voor einde kooktijd bij de soep
klop de eierdooier en de room onder elkaar
voeg al roerend de soep toe (niet meer koken!)
schep de soep uit in verwarmde borden
bestrooi met wat gehakte peterselie
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats