Gegratineerde appels met amandelcréme en cidersaus |
|
ingrediënten: |
|
|
4 jonagoldappelen
hoeveboter
Calvados
amandelcreme :
100 g hoeveboter
50 g suiker
100 g gemalen amandelen
2 eierdooiers
cidersaus:
2 jonagoldappelen
25 g hoeveboter
2,5 dl cider |
|
bereiding: |
|
|
de appelen in partjes snijden
bakken in boter en flamberen met Calvados
leg ze in rozetvorm op de borden
amandelcréme
roer de boter glad, voeg de suiker toe en meng goed
breng de eierdooiers en de gemalen amandelen eronder
cidersaus: (niet te lang op voorhand bereiden)
snij de appels in schijfjes en bak ze een paar minuten in boter
giet de cider erbij
laat het geheel een paar minuten inkoken.
giet door een zeef (een gedeelte van de appelpulp mag gemixt worden en bij het gezeefde deel brengen)
verwarm de saus en monteer met ijskoude boter tot de saus lichtjes gebonden is
bedek de appelrozet in het midden met een lepel van de amandelcréme
zet de borden onder de grill tot de amandelcr?me goudbruin is en serveer warm
de saus wordt apart geserveerd |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|