laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gegratineerde appels met amandelcréme en cidersaus
  ingrediënten:
   

    4 jonagoldappelen
    hoeveboter
    Calvados

    amandelcreme :
    100 g hoeveboter
    50 g suiker
    100 g gemalen amandelen
    2 eierdooiers

    cidersaus:
    2 jonagoldappelen
    25 g hoeveboter
    2,5 dl cider
  bereiding:
    de appelen in partjes snijden
bakken in boter en flamberen met Calvados
leg ze in rozetvorm op de borden
amandelcréme
roer de boter glad, voeg de suiker toe en meng goed
breng de eierdooiers en de gemalen amandelen eronder

cidersaus: (niet te lang op voorhand bereiden)
snij de appels in schijfjes en bak ze een paar minuten in boter
giet de cider erbij
laat het geheel een paar minuten inkoken.
giet door een zeef (een gedeelte van de appelpulp mag gemixt worden en bij het gezeefde deel brengen)
verwarm de saus en monteer met ijskoude boter tot de saus lichtjes gebonden is

bedek de appelrozet in het midden met een lepel van de amandelcréme
zet de borden onder de grill tot de amandelcr?me goudbruin is en serveer warm
de saus wordt apart geserveerd
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats