 |
|
 |
Streuseltaart met pruimen en peertjes |
|
ingrediënten: |
|
|
kruimeldeeg :
150 g bloem
100 g boter
50 g suiker
1 eierdooier
snuifje zout
2 peren
125 g gedroogde pruimen
80 g kristalsuiker
160 g amandelpoeder
60 g patisseriebloem
5 g zout
200 g boter
1 snuifje bakpoeder
poedersuiker
vanillepudding:
3 afgestreken eetlepels vanillepoeder
3,5 dl melk
4 eetlepels suiker |
|
bereiding: |
|
|
Bereiding:
kruimeldeeg:
bloem + suiker + zout mengen
de in stukjes gesneden boter in het mengsel strooien
1 eierdooier toevoegen
alles zeer vlug vermengen
1,5 uur laten rusten
kort kneden en uitrollen
rol de kruimeldeeg uit en duw in de taartvorm
prik met een vork
neem een beetje melk, voeg de vanillepoeder + de suiker erbij, loskloppen
de rest van de melk koken, koud papje toevoegen
roerend aan de kook brengen
smeer de nog hete pudding uit over het deeg in de taartvorm
schil de peren, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in plakjes
stoof de plakjes peer en de pruimen even aan in wat boter op een zacht vuurtje
leg de stukjes fruit op de pudding en laat de rand vrij
streusel
meng hiervoor de suiker, amandel poeder, de bloem en het zout
smelt de boter, giet de gloeiend hete boter over het streusel mengsel, zodat er een fijne, brokkelige massa ontstaat
laat het mengsel in de koelkast goed afkoelen en op stijven
strooi het streuselmengsel, zodra het goed koud geworden is, over de vruchten
bak de taart gedurende ongeveer 20 minuten in de oven op 170?C
haal de taart uit de oven, haal ze uit de vorm en laat afkoelen op een rooster
werk af met bloemsuiker |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|