laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Stevige Groentesoep met Rookworst
  ingrediënten:
   

    50 gram boter
    1 ui, gepeld en kleingesneden
    3 preien, schoongemaakt en in ringen gesneden
    2 stengels bleekselderij, schoongemaakt en in stukjes gesneden
    1 winterwortel, geschrapt en in blokjes of reepjes gesneden
    1 blik gepelde tomaten (uitlekgewicht 250 gram), afgeschud en in stukken gesneden
    1 1/2 liter runderbouillon
    1 groot blik witte bonen, afgeschud
    1 rookworst van 250 gram, in schijfjes gesneden
    4 eetlepels kleingesneden peterselie
    knoflook naar smaak, fijngesnipperd
    zout
    peper uit de molen
    stokbrood
    roomboter
  bereiding:
    Bereiding:
Verhit de boter in een grote pan en fruit hierin de ui, de knoflook en de
prei ca. 3 minuten. Voeg de bleekselderij, de wortel en de tomaten toe en fruit alles regelmatig omscheppend nog 4 minuten.
Voeg de bouillon to en breng het geheel aan de kook. Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat de soep 20 min. zachtjes koken.
Voeg de witte bonen, de rookworst en de peterselie toe en laat de soep nog circa 15 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met wat zout en peper.

Serveer de soep met stokbrood en roomboter erbij.





[b]
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats