|
|
|
Arroz Con Pollo (Rijst met Kip) |
|
ingrediënten: |
|
|
1 kilo kip (poten, vleugeltjes of borst naar verkiezing)
3 paprika's
3 grote uien
djintan (om de kip rijkelijk te bestrooien)
citroen of azijn
peper en zout
tabasco
zoute soja
2 bouillontabletten
1 groot blik tomatenpuree
8 kopjes rijst
boter |
|
bereiding: |
|
|
Bereiding:
De kip enkele uren van te voren in stukken snijden en bestrooien met peper,
zout, djintan, tabasco en citroensap. Zo minimaal 2 uur laten staan
(bijvoorbeeld de avond tevoren). De uien en paprika's grof snipperen.
De kip zonder de groenten braden in de boter. Dan de kip uit de pan halen
en de groenten erin bakken (goed roeren). Als de uien wat zachter worden de
tomatenpuree, het bouillontablet en de soja toevoegen. Naar smaak nog wat
tabasco toevoegen. De kip er weer bij doen met een kopje water. Het geheel
ongeveer 45 minuten laten sudderen.
Indien je kippepootjes of vleugeltjes gebruikt, deze eruit halen en van de
botjes ontdoen. Het kippevlees weer terug in de pan doen. De ongekookte
rijst en 1 theelepel zout en wat water toevoegen (water toevoegen zoals op
de aanwijzing op de verpakking van de rijst). De rijst zachtjes gaar laten
worden en steeds goed roeren. Liefst op een plaatje zetten.
Serveren met een spiegelei. Smakelijk !
[b] |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|