laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Poulet Au Riesling
  ingrediënten:
   
    :
    1 scharrelkip
    75 gram boter
    2 sjalotjes
    1/2 fles Elzasser Riesling (neem een goede!)
    250 gram champignons (grot- of kastanjechampignons zijn prima)
    1/8 liter slagroom
    zout en peper
    wat maizena
  bereiding:
    De kip in stukken snijden, peper en zout erbij en aanbraden in de helft van de boter. Niet te veel laten bruinen!
De gehakte sjalotjes erbij en even laten zweten. De gesneden champignons en de riesling toevoegen. Hou een beetje wijn over.
Deksel op de pan en een uurtje laten stoven.

Haal de kip uit de pan en houdt het vlees warm. De suas stevig laten inkoken
tot er niet meer dan een halve cm. in de pan staat. Dan de room erbij en nog wat verder laten inkoken. Als de saus nog te dun is: binden met wat
maizena.
De saus afmaken met de overgebleven boter, wat peper en zout en net voor het serveren de laatste Riesling toevoegen.
De kip terug in de pan met saus en serveren maar!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats