|
|
|
Mozzarella-sandwiches met gekonfijte tomaten |
|
ingrediënten: |
|
|
1 pakje mozzarella
4 sneden wit of lichtbruin brood
enkele blaadjes verse basilicum
gedroogde provençaalse kruiden
1 ei
wat melk
wat room
4 tomaten
1 teentje knoflook
1 sjalot
olijfolie
peper, zout
bechamelsaus :
1 eetlepel boter
2 eetlepels bloem
1/2 l melk
garmituur:
enkele blaadjes verse basilicum |
|
bereiding: |
|
|
droog de tomaten:
verwarm de oven op 100°C
pel de tomaten
snij ze in vier
verwijder de pitjes
pel het knoflookteentje en de sjalot en hak ze fijn
leg een vel bakpapier op een ovenplaat
schik daarop de partjes tomaat
kruid ze met peper en zout
strooi de knoflook en de sjalotjes erover
druppel over elke tomaat wat olijfolie
plaats de tomaten in de voorvervarmde oven
laat ze 2 uur op 100°C uitdrogen
maak een bechamelsaus:
smelt de boter
voeg de bloem ineens en al roerend toe
laat even doorkoken, giet er de melk bij
laat koken onder voortdurend roeren, zodat je een tamelijk vloeibare saus krijgt
kruid de saus met peper en zout
spoel alle basilicumblaadjes
snipper de helft fijn
snij de rest, voor de garnituur, in smalle lange reepjes (julienne)
steek met een vormpje gelijke rondjes uit het brood en de mozzarella
bestrooi de mozzarella met wat proven?aalse kruiden en wat basilicum
maak sandwiches door op een broodje telkens een plakje gekruide mozzarella te leggen, en daarop weer een stuwje brood
klop het ei los met wat melk en room
haal de sandwiches erdoor
verhit wat olijfolie in een pan
bak de sandwiches aan alle kanten goudbruin
als de mozzarelia nog niet voldoende gesmolten is, kan je de pan nog even in de oven zetten
serveer de sandwiches met de bechamelsaus en wat verse basilicum
geef er de lauwe gekonfijte tomaten bij |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|