Tagliatelle van courgette met geitenkaas |
|
ingrediënten: |
|
|
4 courgettes
500 gr tagliatelle
6 stevige tomaten
2 eetlepels olijfolie
3 teentjes fijngehakte knoflook
1 eetlepel basilicum-blaadjes
1 eetlepel oreganoblaadjes
1 koffie-lepel verse tijmnaaldjes
300 gr zachte geitenkaas (= 2 verpakkingen Chavroux)
vers gemalen zwarte peper |
|
bereiding: |
|
|
verwarm de oven voor op 200°C
was en droog de courgette
snij er lange repen vanaf en blancheer die even in kokend water
snij het vruchtvlees van de tomaten in blokjes
meng er de looksnippers, kruiden en olijfolie door, laat zo lang mogelijk rusten
kook de pasta beetgaar in licht gezouten water
laat uitlekken
schep er de courgettelinten en tomatensaus door
stort de pastamengeling in een ovenschaal
verdeel er de geitenkaas over
kruid met versgemalen peper
plaats een tiental minuten in een hete oven tot de kaas gaat smelten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|