Tagliatelle met italiaanse kaassaus |
|
ingrediënten: |
|
|
500 g tagliatelle
1/2 rode paprika
100 gr oesterzwammen
150 gr champignons
150 g gekookte hesp
1 soeplepel amaretto
basilicum
oregano
1 soeplepel gehakte peterselie
teentje look
kaassaus:
1/2 l melk
75 g bloem
75 g vetstof
peper, zout
1 eetlepel gemalen mozzarella
1 eetlepel pecorino
1 eetlepel grana padano |
|
bereiding: |
|
|
roux :
boter laten smelten, bloem toevoegen, 1 minuut bakken
melk toevoegen en laten koken
van het vuur kaas toevoegen en op smaak brengen
hesp klein snijden en toevoegen
zeer goed op smaak brengen
tagliatelle koken :
kook de tagliatelle beetgaar in licht gezouten kokend water
voeg een eetlepel olie toe aan het kookwater
roer af en toe
verfris
groenten
oesterzwammen en champignons borstelen
champignons in schijfjes snijden
de oesterzwammen in stukjes breken
paprika schillen en in brunoise snijden
in een wokpan de oesterzwammen, champignons en paprika roer bakken
een geperst teentje look toevoegen
flamberen met een lepel amaretto
de deegwaren toevoegen en verder roerbakken
de kaassaus voor de helft toevoegen
op smaak brengen met de kruiden
in diepe voorverwarmde borden opdienen
afwerken met gehakte peterselie |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|