laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tagliatelle met italiaanse kaassaus
  ingrediënten:
   

    500 g tagliatelle
    1/2 rode paprika
    100 gr oesterzwammen
    150 gr champignons
    150 g gekookte hesp
    1 soeplepel amaretto
    basilicum
    oregano
    1 soeplepel gehakte peterselie
    teentje look

    kaassaus:

      1/2 l melk
      75 g bloem
      75 g vetstof
      peper, zout
      1 eetlepel gemalen mozzarella
      1 eetlepel pecorino
      1 eetlepel grana padano
  bereiding:
    roux :
boter laten smelten, bloem toevoegen, 1 minuut bakken
melk toevoegen en laten koken
van het vuur kaas toevoegen en op smaak brengen
hesp klein snijden en toevoegen
zeer goed op smaak brengen
tagliatelle koken :
kook de tagliatelle beetgaar in licht gezouten kokend water
voeg een eetlepel olie toe aan het kookwater
roer af en toe
verfris

groenten
oesterzwammen en champignons borstelen
champignons in schijfjes snijden
de oesterzwammen in stukjes breken
paprika schillen en in brunoise snijden
in een wokpan de oesterzwammen, champignons en paprika roer bakken
een geperst teentje look toevoegen
flamberen met een lepel amaretto
de deegwaren toevoegen en verder roerbakken
de kaassaus voor de helft toevoegen
op smaak brengen met de kruiden
in diepe voorverwarmde borden opdienen
afwerken met gehakte peterselie
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats