| 
 Tagliatelle met italiaanse kaassaus | 
				
							
					|   | 
					ingrediënten: | 
				
			
				
					|   | 
					  | 
					
 500 g tagliatelle 
 1/2 rode paprika 
 100 gr oesterzwammen 
 150 gr champignons 
 150 g gekookte hesp 
 1 soeplepel amaretto 
 basilicum 
 oregano 
 1 soeplepel gehakte peterselie 
 teentje look 
 
 kaassaus: 
 1/2 l melk 
 75 g bloem 
 75 g vetstof 
 peper, zout 
 1 eetlepel gemalen mozzarella 
 1 eetlepel pecorino 
 1 eetlepel grana padano   | 
				
							
					|   | 
					bereiding: | 
				
				
					|   | 
					  | 
					roux :
 boter laten smelten, bloem toevoegen, 1 minuut bakken 
 melk toevoegen en laten koken 
 van het vuur kaas toevoegen en op smaak brengen 
 hesp klein snijden en toevoegen 
 zeer goed op smaak brengen 
 tagliatelle koken :
 kook de tagliatelle beetgaar in licht gezouten kokend water 
 voeg een eetlepel olie toe aan het kookwater 
 roer af en toe 
 verfris
  
 groenten 
 oesterzwammen en champignons borstelen 
 champignons in schijfjes snijden 
 de oesterzwammen in stukjes breken 
 paprika schillen en in brunoise snijden 
 in een wokpan de oesterzwammen, champignons en paprika roer bakken 
 een geperst teentje look toevoegen 
 flamberen met een lepel amaretto 
 de deegwaren toevoegen en verder roerbakken 
 de kaassaus voor de helft toevoegen 
 op smaak brengen met de kruiden 
 in diepe voorverwarmde borden opdienen 
 afwerken met gehakte peterselie | 
				
				
					|   | 
				
				
					|   | 
				
                           
 
  | 
				
					|   | 
					mail dit recept naar een vriend of vriendin | 
				
					
			  |