laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Perziken met mokkacréme
  ingrediënten:
   

    4 halve perziken op stroop
    130 g pure chocolade
    1 eetlepel oploskoffie
    scheutje whisky
    3 eieren

    saus :

      2 eierdooiers
      1/2 liter room
      1/2 vanillestok
      50 g suiker
  bereiding:
    hak de chocolade in stukjes en smelt au bain-marie
leng de oploskoffie aan met 1 eetlepel kokend water en roer hem door de chocolade
doe er de whisky en opgeklopte eierdooiers bij
meng alles zeer goed en haal uit de bain-marie

klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het lauwe mengsel
laat opstijven in de koelkast
doe in een spuitzak
laat de perziken uitlekken en vang de stroop op
breng in een pan de room aan de kook met 1/2 vanillestok en 2 eetlepels perzikenstroop
ruban kloppen (eierdooiers + suiker)
giet het wat afgekoelde mengsel al roerend met de garde op de eierdooiers
laat het mengsel op een laag vuur al roerend met een houten lepel indikken (zonder koken)
laten afkoelen

vul de perzik helften met de mokkacréme
giet er de afgekoelde saus rond
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats