Perziken met mokkacréme |
|
ingrediënten: |
|
|
4 halve perziken op stroop
130 g pure chocolade
1 eetlepel oploskoffie
scheutje whisky
3 eieren
saus :
2 eierdooiers
1/2 liter room
1/2 vanillestok
50 g suiker |
|
bereiding: |
|
|
hak de chocolade in stukjes en smelt au bain-marie
leng de oploskoffie aan met 1 eetlepel kokend water en roer hem door de chocolade
doe er de whisky en opgeklopte eierdooiers bij
meng alles zeer goed en haal uit de bain-marie
klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het lauwe mengsel
laat opstijven in de koelkast
doe in een spuitzak
laat de perziken uitlekken en vang de stroop op
breng in een pan de room aan de kook met 1/2 vanillestok en 2 eetlepels perzikenstroop
ruban kloppen (eierdooiers + suiker)
giet het wat afgekoelde mengsel al roerend met de garde op de eierdooiers
laat het mengsel op een laag vuur al roerend met een houten lepel indikken (zonder koken)
laten afkoelen
vul de perzik helften met de mokkacréme
giet er de afgekoelde saus rond |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|