|
|
|
Notenburgers met Wortelsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 8 notenburgers:
225 gram gemengde noten, gemalen
60 gram havermout of volkorenmeel (of een combinatie van beiden)
1 ui, gesnipperd
1 middelgrote wortel, geraspt
90 gram gekookte, gehakte voorjaarsgroente of spinazie
1 tl. gehakte peterselie
1 el. zonnebloempitten
2 el. zonnebloemolie
1/4 tl. karwijzaad (naar wens)
1/4 tl. majoraan
zwarte peper
1 el. Japanse sojasaus
bouillon om te binden
voor de saus:
225 gram worteltjes, gehakt en gaar gekookt
1/4 pakje tofu
1 tl. tomatenpuree
1 tl. miso
zout en zwarte peper |
|
bereiding: |
|
|
Bereiding:
Alle ingredienten voor de notenburgers in de aangegeven volgorde in een
grote kom doen en goed mengen. Van het mengsel 8 burgers maken. De oven
voorverwarmen op 190 graden Celcius (gasstand 5).
De burgers op een licht met olie ingevette bakplaat leggen en ze 10 minuten
in de oven laten bakken. De burgers daarna omkeren en nog 10 minuten laten
bakken tot ze goudbruin zijn.
Alle ingredienten voor de saus in de keukenmachine pureren. De saus in een
schone pan doen, verwarmen en 1 min. zachtjes laten koken.
Tips:
De burgers heet serveren met de wortelsaus, nieuwe aardappeltjes en
erwtjes.
Invriezen: je kan de burgers invriezen en 3 maanden bewaren, maar zorg er
wel voor dat je ze apart, of gescheiden door vetvrij papier, invriest.
Bereidingstijd:
voorbereiding circa 15 minuten, bereiding 20 minuten.
Smakelijk !!!
[b] |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|