|
|
|
Blackened Redfish |
|
ingrediënten: |
|
|
schoongemaakte rode poon, of een dergelijk formaat vis, 1 per persoon
voor de kruidenmix:
paprikapoeder
knoflook
tijm
oregano
witte, zwarte en cayenne peper
zout
boter
(1 zware gietijzeren pan) |
|
bereiding: |
|
|
Zet de pan op een heet vuur, zonder boter oid. Laat de pan minstens 10
minuten ontzettend heet worden (tot-ie rookt doe je ramen open en je deuren
dicht). Doe flink wat boter in elk van de vissen. Bedruip de vissen met
gesmolten boter en rol ze door de kruidenmix zodat ze rijkelijk bedekt
zijn. leg de vis in de gloeiend hete pan en gooi er nog wat gesmolten boter
overheen (PAS OP: dit vliegt soms in de fik!!!). Als de vis zwart is aan de
onderkant omdraaien en nog wat boter eroverheen.
Zijn de beiden kanten zwart? Dan is het gerecht klaar!
Serveren met rijst, of iets anders. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|