|
|
|
Bot met Mierikswortel |
|
ingrediënten: |
|
|
750 gram filet (bot, maar tong, roodbaars of schol schijnt ook te mogen)
1 theelepel azijn
30 gram gesmolten boter
100 gram geraspte mierikswortel
1 middelgrote, geschilde en geraspte appel
1,5 a 2 dl. zure room
zout
suiker |
|
bereiding: |
|
|
Bereiding:
Doe een beetje zout en azijn op de vis. Leg hem in beboterde ovenschotel en giet
er wat gesmolten boter over. Bak hem 10 minuten in voorverwarmde oven
(200 graden C)
Meng intussen de mierikswortel met de appel. Roer de room erdoor en maak de
saus af met zout en suiker. Giet de saus over de vis, bak die nog eens
15 minuten en dien op met gekookte aardappelen.
[b] |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|