 |
|
 |
Bread-and-butter-pudding |
|
ingrediënten: |
|
|
enkele sneetjes brood
boter
suiker
(evt.) vanillesuiker
eieren
melk
(evt.) krenten, rozijnen of oranjesnippers |
|
bereiding: |
|
|
Leg in een beboterde ovenschaal een aantal aan beide zijden met boter
besmeerde en met suiker bestrooide sneetjes brood. Giet hierover een
mengsel van ei, melk en (vanille)suiker (de verhouding 1 ei op 50 ml is
ongeveer goed, suiker naar smaak, plm. 1 eetlepel doe ik zelf).
Eventueel kunnen er nog wat krenten, rozijnen of oranjesnippers over het
brood gestrooid worden, voordat de melk erover gaat.
Bestrooien met wat suiker en een paar klontjes boter en een half uur in een
oven van 175 graden Celcius bakken, of 3-5 minuten in de magnetron en
eventueel nog even onder de gril.
Variatie:
Het wordt extra lekker als je krentenbrood of suikerbrood gebruikt i.p.v.
gewoon brood.
Een blokje voor anijsmelk door het ei-melkmengsel i.p.v. vanillesuiker is
ook erg lekker.
Er kan eventueel nog drank door de melk. En schijfjes appel met kaneel
tussen het brood. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|