laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chocolade Taart
  ingrediënten:
   

    500 gr. bittere chocolade
    250 gr. ongezouten boter
    10 grote eieren
    50 gr. suiker
    35 gr. bloem
  bereiding:
    Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 gr. Vet een springvorm van 28 cm. in.

Smelt de chocolade (kan inderdaad in de magnetron). Roer de boter door de
gesmolten chocolade.
Klop de eiwitten stijf (beet zout erdoor op het laatst). Klop dooiers en
suiker tot een luchtig en citroenkleurig mengsel. Voeg de bloem bij het
mengsel en meng het goed. Klop het bloem/eier-mengsel onder de chocolade.
Voeg 1/3 van de eiwitten aan het chocolade-deeg toe en roer alles
goed door elkaar.
Schep de rest van de eiwitten er VOORZICHTIG door.
Doe het beslag in vorm en laat 15 min. bakken.

Neem vorm uit oven en leg vorm op blik (of bedek met alu-folie). Laat de
cake nog eens 12 minuten staan.
Serveren op kamertemperatuur.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats