|
|
|
Zakouski Savoyard |
|
ingrediënten: |
|
|
- 25 g boter
- 30 g bloem,
- 2 dl melk
- 1 eierdooier
- 1/2 dl room
- peper
- zout
- cayennepeper
- muskaatnoot,
- 70 g gemalen gruyerekaas
- 25 Pidy zakouskis
|
|
bereiding: |
|
|
Smelt de boter in een steelpan en meng er de bloem door. Giet er geleidelijk de koude melk bij, blijf roeren om klonters te vermijden en breng het aan de kook.
Breng op smaak met peper, zout, weinig cayennepeper en een snuifje muskaatnoot.
Laat de saus nog vijf minuten door koken en voeg dan de liaison van eierdooier en room toe, warm even op en zet de pan van het vuur.
Meng er 80 g gemalen kaas onder en laat wat afkoelen.
Plaats de zakouskis in een voorverwarmde oven op 200 C tot ze krokant zijn.
Doe de kaassaus in een spuitzak en vul er de zakouskis mee op. Strooi er nog wat gemalen kaas over en laat ze korsten in de oven. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|