laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tagliatelle Bolognese
  ingrediënten:
   

    400 gr kipfilet
    1 ui
    1 winterwortel
    2 stengels bleekselderij
    1 pot Bertolli Pastasaus Tomaat Basilicum
    400 gr tagliatelle
    100 gr (versgeraspte)parmezaanse kaas
    keukenmachine
  bereiding:
    voorbereiding:
Maal de kipfilet in de keukenmachine tot gehakt. Pel en snipper de ui. Maak de wortel en bleekselderij schoon en snijd ze in kleine stukjes.

bereiding:
Verhit de olie in een braadpan en bak het kipgehakt rul. Voeg de groenten toe en bak ze een paar minuten mee.
Voeg de saus toe en laat het nog ca.10 minuten zachtjes koken. Kook intussen de tagliatelle beetgaar (al dente) in ruim water met zout en een scheut olijfolie. Schep de saus door de tagliatelle. Serveer met versgeraspte parmezaanse kaas.

Lekker met een tomaat-mozzarellasalade met verse blaadjes basilicum.

variaties :
Maak deze saus ook eens met kafsgehakt.
Bereid de schotel van tevoren. Bestrooi met een mengsel van parmezaanse kaas en mozzarella en bak de schotel ca. 20 mijnuten in de oven (220 graden Celsius, heteluchtoven 200 graden Celsius), tot de kaas goudbruin is.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats